وزیر بهداشت: از شیوع امیکرون به شدت نگران هستیم

به گزارش وبلاگ فوتوسل، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هر نوع واکسنی که مورد احتیاج باشد وارد چرخه تزریق می گردد و هیچگونه محدودیتی در این خصوص وجود ندارد.

وزیر بهداشت: از شیوع امیکرون به شدت نگران هستیم

به گزارش تسنیم، بهرام عین اللهی در حاشیه برگزاری اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور در جمع وبلاگ فوتوسل گفت: شرایط ویروس اومیکرون در دنیا بسیار بحرانی بوده و آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی با درگیری شدید سویه نو بیماری کرونا روبرو هستند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ویروس اومیکرون انتشار بسیار سریعی دارد و مردم باید جهت عدم ابتلا به ویروس منحوس بیش از پیش دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نمایند، گفت: طبیعی است که وقتی یک آلودگی وارد کشوری می شود به کشورهای دیگر هم سرایت می نماید و در کشور ما هم متأسفانه بابت مسافرت های زیاد ایرانی ها به دیگر کشورها و نیز غیرایرانی ها به کشورمان ویروس اومیکرون وارد شده است.

عین اللهی با ذکر این نکته که در نمونه برداری اجرا شده تا این لحظه بیش از 2 هزار مورد مثبت ابتلا به ویروس اومیکرون در کشور شناسایی شده است، تأکید کرد: البته تست ها و نمونه گیری ها به صورت رندوم اجرا شده و معمولاً مقدار آلودگی بیشتر است؛ بعلاوه مقدار مراجعات سرپایی ظرف دو هفته اخیر افزایشی 4 برابری داشته و از این جهت نگرانی هایی بابت افزایش موارد بستری و بیماران icu هم وجود دارد.

وی افزود: در شرایط کنونی برترین و ایمن ترین کار برای پیشگیری از ابتلای به ویروس اومیکرون دریافت دُز سوم واکسن کرونا بوده و متأسفانه آمارهای فعلی عدد خوبی از مقدار مراجعات مردم به مراکز واکسیناسیون کرونا جهت دریافت دُز سوم این واکسن آن هم در شرایطی که 2 ماه از زمان آغاز آن می گذرد نشان نمی دهد و از این بابت به شدت نگران هستیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه نمود: یکی از دلایلی که سبب کاهش چشمگیر مرگ و میرهای کرونایی در ایران شده افزایش قابل توجه سرعت انجام واکسیناسیون بوده و در حال حاضر 89 درصد دُز اول و 79 درصد دُز دوم را دریافت نموده اند، ایمنی واکسن محدود بوده و این طور نیست که مادام العمر اثربخش باشد و به همین جهت تأکید بر دریافت دُز سوم 3 ماه پس از دریافت دُز دوم داریم.

عین اللهی با تأکید بر اینکه یکی از بزرگترین آفت ها عادی انگاری های موجود پس از دریافت واکسن کرونا و بعلاوه بهتر شدن شرایط رنگ بندی کرونایی بوده است، گفت: معتقدیم که دریافت 3 دُز کامل به معنای ایمنی کامل و بهتر شدن شرایط به معنای انتها بحران نبوده و نیست و نباید استفاده از ماسک، رعایت دستورالعمل های بهداشتی و حفظ فاصله اجتماعی به فراموشی سپرده شود و رعایت همین 3 اصل بسیار مهم در کنار دریافت هر 3 دُز واکسن کرونا نقش بسیار مهمی در جلوگیری از ابتلای به ویروس اومیکرون ایفا می نماید.

وی اضافه نمود: ماسک زدن، رعایت فاصله اجتماعی و ضدعفونی کردن بسیار مهم است و در اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور به تمامی مسئولان زیر مجموعه وزارتخانه دستور داده شد که آمادگی کامل در مراکز درمانی در ماه های بهمن و اسفند سال جاری و بعلاوه فروردین ماه سال آینده داشته باشند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: کادر بهداشت و درمان در طول 2 ساله کرونایی زحمات بسیار کشیدند و از مرخصی های خود استفاده نکردند و در این راه شهدای زیادی تقدیم کردیم که نام و یادشان را گرامی می داریم، آمادگی کامل در مراکز بهداشتی و درمانی جهت ارائه خدمت شایسته به مردم وجود دارد، اما مهمترین مسئله در رعایت خود مردم بوده تا که ان شاالله در سلامت کامل باشند و پایشان به سمت این مراکز باز نشود.

عین اللهی در مورد اعمال محدودیت های نو برای مقابله احتاقتصادی با موج ششم بحران کرونا، گفت: تصمیم گیری در این خصوص با ستاد ملی مقابله با کرونا بوده، اما وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برنامه های پیشنهادی خود را در این رابطه اعلام نموده تا با تکرار مسائل موج های قبلی روبرو نشویم، هرچند که تأکید ویژه ما در بحث رعایت بیش از پیش دستورالعمل های بهداشتی و نیز تکمیل واکسیناسیون کرونا و بعلاوه استفاده از ماسک حتی پس از دریافت هر 3 دُز بوده است.

وی اضافه نمود: این اطمینان خاطر را به مردم می دهیم که هر نوع واکسنی که احتیاج باشد اعم از داخلی و خارجی، تأمین می کنیم، متأسفانه بعضی شایعات در فضای مجازی در مورد عدم ورود واکسن خارجی به داخل کشور مطرح شده که این موضوع را تأیید نمی کنیم و معتقدیم تا هر زمانی که احتیاج باشد در این خصوص اقدام خواهد شد، هر نوع واکسنی که مورد احتیاج باشد وارد چرخه تزریق می شود و هیچگونه محدودیتی در این خصوص وجود ندارد، تا به امروز 185 میلیون دُز واکسن تهیه کردیم که حدود 152 میلیون دُز آن وارداتی بوده و 33 میلیون دُز دیگر هم واکسن های داخلی بوده است و این واکسن ها تا این لحظه به 60.5 میلیون ایرانی تزریق شده است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه واکسن های داخل رشد خوبی پیدا نموده اند، گفت: ما در آغاز کار دولت سیزدهم فقط واکسن برکت را داشتیم، اما اکنون واکسن های فخرا، پاستور و سینوژن وارد شده و به زودی ورود واکسن های نورا و رازی را شاهد خواهیم بود و پس از برکت 5 واکسن داخلی دیگر هم تأیید شده است و این مهم نشان دهنده دانش بالای دانشمندان کشورمان بوده که کوشش بسیارخوبی در این راستا داشته اند.

عین اللهی توضیح داد: با توجه به اینکه ویروس کرونا مدام در حال جهش بوده فراوری واکسن داخلی بسیار امیدوارنماینده بوده و احتمالاً برای همین ویروس اومیکرون احتیاجمند واکسن نوتری باشیم و برای جهش بعدی هم یک واکسن دیگر، به همین جهت فراوری داخلی اطمینان خاطر بابت تأمین واکسن مرتبط و مقابله با سویه ایجاد نموده است.

وی با ذکر این نکته که ما هر نوع واکسنی که احتیاج باشد، چه داخلی و چه خارجی، تهیه خواهیم کرد و در این خصوص جای هیچگونه نگرانی نبوده و نیست، موضوعی که در عمل هم نشان داده ایم، تأکید کرد: بعضی موارد فقط حرف زده می شود، اما ما در عمل نشان دادیم که هرکاری که احتیاج باشد بی وقفه انجام می دهیم و حتی خود رئیس جمهور هم شخصاً در بحث واکسیناسیون ورود پیدا نموده است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: ما مراکز و واکسن به تعداد زیاد داریم، اما مراجعات مردم به خصوص در دریافت دُز سوم بسیار پایین بوده و باید شاهد سرعت بخشی در مراجعات مردم به مراکز واکسیناسیون کرونا باشیم و از آسیب های ویروس اومیکرون به دور باشیم.

عین اللهی با اشاره به اینکه موضوع افزایش آمار ازدواج و فرزندآوری مورد تأکید بوده و هست، بیان نمود: در همین خصوص طرح مشخصی را در موضوعات عدالت و تعالی داریم که در اختتامیه اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور رونمایی می شود، در بحث عدالت می خواهیم که این مهم در بهداشت، آموزش، پژوهش و درمان باشد و در بحث تعالی هم در زمینه ارتقاء دانش پزشکی در ابعاد علمی و معنوی و نیز ارتقاء سلامت جامعه گام بر می داریم.

وی گفت: یکی از مسائل اصلی مردم در بحث جمعیت بوده که آینده کشور را مورد تهدید قرار می دهد و در هیات دولت مصوب شده که هزینه های درمان ناباروری به وسیله بیمه ها تقبل شود، موضوعی که موجب برداشته شدن گام هایی مؤثر در حوزه برطرف مسائل نازایی و افزایش مقدار فرزندآوری می شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ذکر این نکته که هرکاری که در وظیفه ما است به خوبی انجام می دهیم، تأکید کرد: متأسفانه در سال های قبل بعضی از بهورزها و مراکز بهداشتی تفکر نادرست فرزند کمتر، زندگی بهتر را ایجاد کردند و ما می خواهیم که ضمن اصلاح این باور ، شاهد افزایش مقدار فرزندآوری باشیم و مسائل و مسائل اقتصادی را نباید برای بچه دار شدن بهانه کنیم.

منبع: فرارو

به "وزیر بهداشت: از شیوع امیکرون به شدت نگران هستیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "وزیر بهداشت: از شیوع امیکرون به شدت نگران هستیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید