18 علت مهم برای اینکه بیشتر گوجه بخورید

به گزارش وبلاگ فوتوسل، آنتی اکسیدان های موجود در گوجه فرنگی از شما در برابر بیماری های کشنده مثل سرطان، دیابت، بیماری قلبی و بیماری های خطرناک دیگر محافظت می نماید. اصالت گوجه فرنگی به آمریکای مرکزی و جنوبی برمی شود. این ماده غذایی انواع مختلفی دارد و به طرز استثنائی برای کاهش وزن و حفظ فشار خون در محدوده طبیعی مفید است. بهبود بینایی و یاری به مدیریت دیابت از دیگر خواص گوجه فرنگی به تعداد می فرایند. حتی زنان باردار هم می توانند از فواید این ماده غذایی بهره مند شوند. در مقاله امروز خبرنگاران مگ قصد داریم شما را با 18 مورد از خواص گوجه فرنگی برای سلامتی بدن، پوست و مو آشنا کنیم و ارزش غذایی آن را در اختیارتان قرار دهیم. تا خاتمه مقاله همراه ما بمانید.

18 علت مهم برای اینکه بیشتر گوجه بخورید

ارزش غذایی گوجه فرنگی

قبل از اینکه به آنالیز خواص گوجه فرنگی بپردازیم، ارزش غذایی 180 گرم از ماده غذایی را آنالیز می کنیم.

بیوتین24 درصد از احتیاج روزانه بدن
ویتامین K7.9 میلی گرم
پتاسیم237 میلی گرم
منگنز0.15 میلی گرم
فیبر9 درصد از احتیاج روزانه بدن
ویتامین A833 واحد بین المللی (IU)
ویتامین B68 درصد از احتیاج روزانه بدن
ویتامین B37 درصد از احتیاج روزانه بدن
فولات7 درصد از احتیاج روزانه بدن
فسفر 24 میلی گرم
ویتامین E0.54 میلی گرم
منیزیم11 میلی گرم
کرومیوم4 درصد از احتیاج روزانه بدن
آهن3 درصد از احتیاج روزانه بدن
روی (زینک)0.17 میلی گرم
کولین3 درصد از احتیاج روزانه بدن
پانتوتنیک اسید3 درصد از احتیاج روزانه بدن

خواص گوجه فرنگی برای سلامتی

گوجه فرنگی خواص فوق العاده ای برای سلامتی بدن دارد. یکی از ترکیبات مهم گوجه فرنگی، لیکوپین نام دارد که یک آنتی اکسیدان قوی است و سلامتی بدن را به روش های مختلف بهبود می بخشد. در ادامه به خواص گوجه فرنگی اشاره نموده ایم.

1. از سرطان پیشگیری می نماید

لیکوپین موجود در گوجه فرنگی می تواند مسؤول خواص ضدسرطانی آن باشد. لیکوپین نوعی کاروتنوئید است که رادیکال های آزاد را خنثی می نماید. رادیکال های آزاد به دلایل مختلف در بدن فراوری می شوند. مطالعات آزمایشگاهی به این نتیجه رسیده اند که ترکیبات موجود در گوجه فرنگی از تکثیر چند نوع سلول سرطانی پیشگیری می نمایند.

حتی با مصرف سس، آب یا رب گوجه فرنگی هم می توانید از خواص ضدسرطان آن بهره مند شوید. جالب است بدانید که گوجه فرنگی فرآوری شده میزان لیکوپین بیشتری دارد. توجه داشته باشید که برای مبارزه با سرطان باید مواد غذایی مختلف (و نه فقط یک ماده غذایی) را مصرف کنید.

یک مطالعه به این نتیجه رسید که گوجه فرنگی در جلوگیری از سرطان پروستات اثربخش است. معین نیست که مکمل لیکوپین اثرات مشابهی در این زمینه دارد یا نه. از آنجایی که گوجه فرنگی میزان زیادی آنتی اکسیدان دارد، یک گزینه عالی برای مبارزه با سرطان سینه محسوب می گردد.

در یک مطالعه روی افراد مبتلا به سرطان نشان داده شد شرکت نمایندگان بعد از مصرف مکمل لیکوپین، کاهش سرعت پیشرفت علائم سرطان را تجربه کردند. علاوه بر این مصرف بیشتر لیکوپین با کاهش خطر ابتلا به سرطان های ریه، روده عظیم، رحم و دهان در ارتباط است. سلول های سرطانی تا زمانی که برخی از واکنش های شیمیایی آن ها را تحریک نمایند، می توانند برای سال ها غیبرطرفال بمانند. زمانی که این سلول ها تحریک شوند، خودشان را به ذخایر خون می چسبانند.

نشان داده شده که لیکوپین این ارتباط را مختل نموده و از این طریق از رشد بیشتر سلول های سرطانی جلوگیری می نماید. یکی دیگر از دلایل خاصیت گوجه فرنگی در مبارزه با سرطان، وجود آدیپونکتین در آن است.

2. فشار خون را تنظیم می نماید

گوجه فرنگی غنی از پتاسیم بوده که یک ماده معدنی است و به خواص خود در کاهش سطح فشار خون شناخته می گردد. علت این موضوع این است که پتاسیم اثرات سدیم را کاهش می دهد. در حقیقت هرچه پتاسیم بیشتری مصرف کنید، سدیم بیشتری به وسیله ادرار از بدنتان خارج می گردد. به غیر از این پتاسیم تنش بین دیواره های رگ های خونی را کم می نماید که این موضوع هم در کاهش فشار خون مفید است.

بر اساس گزارش های انجمن قلب آمریکا، میزان توصیه شده برای مصرف پتاسیم به طور میانگین 4700 میلی گرم در روز است. حواستان باشد که بیشتر از این میزان پتاسیم مصرف نکنید، چون زیاده روی در مصرف پتاسیم منجر به سنگ کلیه می گردد. یک مطالعه نشان داد که مصرف عصاره گوجه فرنگی می تواند به کاهش فشار خون در بیماران مبتلا به فشار خون بالا یاری کند. لیکوپین به طور کلی عملکرد رگ های خونی را بهبود می بخشد که این موضوع هم می تواند به کاهش فشار خون یاری کند.

تحقیقات نشان می دهند که اگرچه لیکوپین می تواند در پایین آوردن فشار خون بالا مفید باشد، اما هیچ اثری روی فشار خون نرمال ندارد. مطالعات به این نتیجه رسیده اند که مکمل لیکوپین هم می تواند اثرات مفیدی روی فشار خون داشته باشد.

گوجه فرنگی غنی از ویتامین C است که نشان داده شده در کاهش فشار خون اثرگذار است. اگر گوجه فرنگی هنوز نرسیده است، آن را در دمای اتاق نگهداری کنید. زمانی که رسید، می توانید آن را تا سه روز در یخچال نگه دارید. اما دقت کنید که برترین کار مصرف گوجه فرنگی تازه است، چون بیشترین میزان پتاسیم را دارد و در کاهش فشار خون برترین است.

3. به کاهش وزن یاری می نماید

یک مطالعه چینی به این نتیجه رسید که آب گوجه فرنگی می تواند به طرز قابل توجهی در کاهش وزن بدن، چربی بدن و مقدار دور کمر مفید باشد. بعلاوه می تواند سطح کلسترول خون را کاهش دهد. گوجه فرنگی علاوه بر اینکه منبع عالی آنتی اکسیدان ها است، کالری کمی هم دارد و غنی از فیبر است و به همین علت باعث ایجاد احساس سیری و حتی کاهش کالری مصرفی می گردد.

4. سلامت پوست و مو را بهبود می بخشد

گوجه فرنگی یک ترکیب مهم در بسیاری از محصولات زیبایی به تعداد می رود. این ماده غذایی منافذ باز و آکنه را درمان می نماید، آفتاب سوختگی را تسکین می دهد و پوست را شفاف می نماید. آنتی اکسیدان های موجود در گوجه فرنگی (به طور ویژه لیکوپین) با التهاب پوست مبارزه می نمایند. گوجه فرنگی به اسم یک ترکیب قابض عالی عمل می نماید و بافت پوست را بهبود می بخشد.

این ماده غذایی مفید چربی اضافی پوست را از بین می برد. برای بهره گیری از خواص گوجه فرنگی برای پوست، آب گوجه فرنگی و خیار تازه را با هم مخلوط کنید و با استفاده از پنبه روی پوست خود بمالید. این کار را به طور منظم انجام دهید تا شاهد اثرات مثبت آن روی پوست خود باشید.

مطالعات نشان داده اند که خوردن منظم گوجه فرنگی از پوست در برابر آسیب های نور خورشید هم محافظت می نماید. یک مطالعه به این نتیجه رسید زنانی که رب گوجه فرنگی خوردند، افزایش توانایی پوست در مبارزه با اشعه های فرابنفش خورشید را تجربه کردند. بر اساس نتایج یک مطالعه در بوستون آمریکا، آنتی اکسیدان هایی مثل لیکوپین سلامت پوست را به شدت بهبود می بخشند.

یک گزارش نشان داد لیکوپین یکی از آنتی اکسیدان هایی است که از پوست در برابر آفتاب محافظت می نماید. ویتامین C موجود در این ماده غذایی هم در بهبود سلامت مو اثربخش است.

5. برای زنان باردار مفید است

ویتامین C یکی از مواد مغذی است که زنان باردار برای حفظ سلامت خود و جنین به آن احتیاج دارند. این ویتامین به شکل گیری استخوان های سالم، دندان ها و لثه ها یاری می نماید. ویتامین C بعلاوه به جذب درست آهن در بدن یاری می نماید. آهن یک ماده مغذی حیاتی در دوران بارداری محسوب می گردد.

مصرف مکمل آهن طی دوران بارداری توصیه می گردد؛ با این حال زنان باردار می توانند برای دریافت آهن گوجه فرنگی هم بخورند. لیکوپین گوجه فرنگی از سلول ها در برابر آسیب تماشا محافظت می نماید. توجه کنید که بی خطر بودن مکمل های لیکوپین برای زنان باردار هنوز معین نیست؛ بنابراین بهتر است زنان باردار آنتی اکسیدان های لازم بدن خود را از منابع طبیعی دریافت نمایند.

جای دادن گوجه فرنگی در رژیم غذایی می تواند فراهمی زیستی آهن را بهبود ببخشد. بر اساس گزار ش های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، ویتامین C گوجه فرنگی هم از مادر و هم از جنین محافظت می نماید.

6. در کاهش سطح کلسترول و بهبود سلامت قلب مفید است

کاهش سطح کلسترول و تقویت سلامت قلب از دیگر خواص گوجه فرنگی به تعداد می فرایند. همان طور که در بالا اشاره کردیم، گوجه فرنگی غنی از لیکوپین است. مصرف گوجه فرنگی چند بار در هفته می تواند به کاهش 10 درصدی سطح کلسترول بد (LDL) یاری کند. برای بهره گیری از این خاصیت باید دست کم 25 میلی گرم لیکوپین در روز مصرف کنید که این میزان در نصف فنجان سس گوجه فرنگی یافت می گردد.

علاوه بر این 100 گرم پوره گوجه فرنگی به بدن 21.8 میلی گرم لیکوپین می دهد. مطالعات نشان می دهند افرادی که گوجه فرنگی تازه یا آب گوجه فرنگی مصرف می نمایند، کاهش سطح کلسترول بد و افزایش میزان کلسترول خوب را تجربه می نمایند. مطالعه صورت گرفته در مکزیک روی زنان مبتلا به اضافه وزن نشان داد مصرف گوجه فرنگی خام به مدت 14 هفته اثرات مثبتی روی سطح کلسترول شرکت نمایندگان داشت.

یک مطالعه دیگر به این نتیجه رسید مصرف روزانه لیکوپین به مقدار استاتین ها اثربخش است. استاتین ها گروهی از داروهای کاهش دهنده کلسترول خون هستند که بیماران مبتلا به کلسترول بالا آن ها را مصرف می نمایند. گوجه فرنگی منبع غنی بتاکاروتن، فولات و فلاونوئیدها محسوب می گردد که همگی برای سلامت قلبی و عروقی مفید هستند.

مواد مغذی موجود در گوجه فرنگی به کاهش تجمع پلاکت ها یاری می نماید که این موضوع هم روی سلامت قلب اثرات مثبتی دارد. در یک مطالعه نشان داده شد آب گوجه فرنگی اثرات محافظت نماینده ای روی قلب دارد.

یک مطالعه دیگر به این نتیجه رسید که سطح بالای لیکوپین در خون با کاهش 55 درصدی ابتلا به سکته در ارتباط است. لیکوپین محلول در چربی است و به همین علت توصیه می گردد آن را با کمی چربی مصرف کنید تا بدن بهتر آن را جذب کند.

7. اثرات دود سیگار را خنثی می نماید

سیگار کشیدن منجر به فراوری بیش از حد رادیکال های آزاد در بدن می گردد که می توان این موضوع را با مصرف ویتامین C تا حدودی کنترل کرد. به همین علت است که گوجه فرنگی برای افراد سیگاری یک گزینه عالی است. سطح پایین ویتامین C در بدن افراد سیگاری می تواند منجر به بیماری قلبی و سرطان گردد.

بر اساس یافته های مؤسسه ملی سلامت، اگر زنان و مردانی که سیگار نمی کشند، به 75 میلی گرم ویتامین C احتیاج دارند، افراد سیگاری باید 35 میلی گرم بیشتر ویتامین C مصرف نمایند. تقریبا 100 گرم گوجه فرنگی خام حاوی حدود 13.7 میلی گرم ویتامین C است. یک مطالعه دانشگاهی به این نتیجه رسید که لیکوپین گوجه فرنگی می تواند تا 90 درصد رادیکال های آزاد موجود در بدن را از بین ببرد.

8. بینایی را تقویت می نماید

تقویت بینایی را هم می توانیم در فهرست خواص گوجه فرنگی جای دهیم. گوجه فرنگی غنی از ویتامین A است و به همین علت برای چشم ها یک گزینه عالی به تعداد می رود. شبکیه چشم به ویتامین A وابسته است و سطح پایین آن در بدن می تواند به مرور زمان منجر به نابینایی گردد. لیکوپین گوجه فرنگی آسیب ناشی از رادیکال های آزاد را خنثی می نماید که می توانند روی چشم ها اثرات منفی بگذارند.

مطالعه صورت گرفته در سال 2011 به این نتیجه رسید افرادی که در خونشان سطح بالاتری از لیکوپین را دارند، کاهش خطر ابتلا به بیماری تباهی لکه زرد را تجربه می نمایند. لیکوپین بعلاوه از چشم ها در برابر آسیب ناشی از خورشید محافظت می نماید.

ویتامین C و مس موجود در گوجه فرنگی هم از دیگر ترکیبات مفید برای چشم به تعداد می فرایند . لوتئین گوجه فرنگی هم یک ترکیب فیتوشیمیایی بوده که برای سلامت بینایی مفید است. بتاکاروتن گوجه فرنگی در بدن به ریتنول تبدیل می گردد که یک ترکیب ضروری برای بینایی محسوب می گردد.

9. سلامت گوارشی را بهبود می دهد

گوجه فرنگی دارای ترکیبات ضروری برای مایعات گوارشی است. یک گزارش نشان داد که لیکوپین گوجه فرنگی در پیشگیری از سرطان دستگاه گوارش مفید است. فیبر گوجه فرنگی هم در این زمینه اثرگذار است.

با مصرف 100 گرم گوجه فرنگی 2 گرم فیبر محلول و غیرمحلول دریافت می کنید و سلامت روده تان بهبود پیدا می نماید. مصرف مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدان ها مثل گوجه فرنگی بعلاوه می تواند به مدیریت ورم معده (گاستریت) یاری کند.

10. به مدیریت دیابت یاری می نماید

بر اساس گزارش های انجمن دیابت آمریکا، گوجه فرنگی یک ماده غذایی مهم در رژیم غذایی افراد دیابتی به تعداد می رود. علت این موضوع این است که این ماده غذایی غنی از آهن و ویتامین های C و E است که به تسکین علائم دیابت یاری می نمایند. علاوه بر این گوجه فرنگی شاخص گلیسمی پایینی دارد که این موضوع هم می تواند برای افراد دیابتی مفید باشد. منظور از شاخص گلیسمی توانایی مواد غذایی در افزایش سطح قند خون است.

یک مطالعه هندی به این نتیجه رسید که مصرف گوجه فرنگی در بلندمدت با اثرات مفیدی روی بیماران مبتلا به دیابت ملیتوس در ارتباط بود. اگرچه به مطالعات بیشتری در این زمینه احتیاج است، اما یافته های موجود امیدوارنماینده هستند. مطالعه صورت گرفته در ایران به این نتیجه رسید که مصرف 200 گرم گوجه فرنگی خام اثرات مثبتی روی استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به دیابت داشت.

11. ممکن است از شکل گیری سنگ ادراری پیشگیری کند

بر اساس نتایج یک مطالعه در ترکیه، آب گوجه فرنگی تازه ممکن است به جلوگیری از شکل گیری سنگ ادراری یاری کند.

12. به پیشگیری از سنگ کیسه صفرا یاری می نماید

یک مطالعه دانشگاهی به این نتیجه رسید که مصرف گوجه فرنگی می تواند احتمال ابتلا به سنگ کیسه ی صفرا، بعلاوه سنگ کلیه را کاهش دهد. برای جای دادن گوجه فرنگی در رژیم غذایی خود می توانید آن را به صورت خام مصرف نموده یا به غذاهای مختلف مثل سوپ اضافه کنید. بعلاوه می توانید با آن املت و سالاد های مختلف درست کنید.

13 . استخوان ها را تقویت می نماید

بر اساس نتایج یک مطالعه، مصرف دو لیوان آب گوجه فرنگی در روز می تواند استخوان ها را تقویت نموده و از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری کند. البته به تحقیقات بیشتری در این زمینه احتیاج است. گوجه فرنگی منبع غنی بتاکاروتن به تعداد می رود. این ماده مغذی در بدن به ویتامین A تبدیل می گردد که یک ویتامین ضروری برای رشد و حفظ سلامت استخوان ها است.

ویتامین C گوجه فرنگی هم برای شکل گیری استخوان ها و سنتز بافت ارتباطی لازم است. کمبود ویتامین C می تواند منجر به رشد ناکافی استخوان ها گردد. این ویتامین با کاهش احتمال ابتلا به پوکی استخوان در زنانی که در دوران بعد از یائسگی قرار دارند، مرتبط است.

حتی لوتئین گوجه فرنگی هم به شکل گیری کلاژن یاری می نماید که در تقویت سلامت استخوان ها مفید است. گوجه فرنگی منبع غنی ویتامین K به تعداد می رود که به همراه ویتامین D نقش مهی در افزایش تراکم مواد معدنی استخوان ها دارد و از این طریق احتمال شکستگی استخوان ها را کاهش می دهد.

14. سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید

تقویت سیستم ایمنی بدن یکی دیگر از خواص گوجه فرنگی به تعداد می رود. در یک مطالعه نشان داده شد دنبال کردن رژیم غذایی غنی از گوجه فرنگی، عملکرد گلبول های قرمز را بهبود بخشید. علاوه بر این میزان آسیب گلبول های سفید به وسیله رادیکال های آزاد 38 درصد کاهش پیدا کرد.

گلبول های سفید به توانایی خود در مبارزه با عفونت ها شناخته می شوند. لیکوپین گوجه فرنگی ممکن است این توانایی گلبول های سفید را بهبود ببخشد . بر اساس گزارش های مطالعه صورت گرفته در آلمان، گوجه فرنگی در تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است .

15 . التهاب را کاهش می دهد

گوجه فرنگی حاوی آنتی اکسیدان های دیگری است که در بیشتر میوه ها و سبزیجات دارای رنگ روشن یافت می شوند. این آنتی اکسیدان ها به مبارزه با التهاب و بیماری های مرتبط با التهاب مثل سرطان و آرتریت روماتوئید یاری می نمایند. پختن گوجه فرنگی زیست فراهمی لیکوپین را افزایش می دهد. با این حال توجه داشته باشید که گوجه پخته یا فرآوری شده آنتی اکسیدان کمتری دارد. برترین کار این است که هم گوجه فرنگی خام و هم پخته و فرآوری شده را مصرف کنید.

مصرف آب گوجه فرنگی هم در مبارزه با التهاب اثرگذار است. بر اساس گزارش های یک مطالعه ایتالیایی، لیکوپین خواص ضدالتهابی دارد. هرچند به مطالعات بیشتری برای تأیید این موضوع احتیاج است. بر اساس نتایج یک تحقیق در استان متحده آمریکا، گوجه فرنگی حاوی ترکیبات بیواکتیو است که در مبارزه با التهاب، خیلی مؤثرتر از لیکوپین هستند.

گوجه فرنگی در میان برترین مواد غذایی برای برطرف کردن التهاب و یک ترکیب ضروری در رژیم غذایی همه افراد به تعداد می رود. گوجه فرنگی گیلاسی که یکی از انواع گوجه فرنگی ها است، فقط 27 کالری دارد و غنی از فلاونول ها است که می توانند التهاب را درمان نمایند. می توانید به اسم یک میان وعده سالم و مقوی، گوجه فرنگی گیلاسی را رست نموده و آن را به همراه چند حبه سیر له کنید. مخلوط گوجه فرنگی را روی نان تست بمالید و از خوردن آن لذت ببرید.

16. سلامت مردان را بهبود می بخشد

نشان داده شده که لیکوپین گوجه فرنگی باروری مردان را 70 درصد افزایش می دهد. آنتی اکسیدان های موجود در گوجه فرنگی بعلاوه می توانند تعداد اسپرم های غیرعادی را کاهش داده، حرکت اسپرم را بهبود دهند و احتمال آسیب اسپرم را کم نمایند.

محققان در مطالعه صورت گرفته در بوستون آمریکا به این نتیجه رسیدند که مصرف سس گوجه فرنگی خطر ابتلا به سرطان پروستات را تا 35 درصد و سرطان پروستات پیشرفته را تا 50 درصد کاهش داد. بر اساس نتایج یک مطالعه، مردانی که بیشترین میزان لیکوپین را مصرف می نمایند، 59 درصد کمتر در معرض ابتلا به سکته مغزی قرار می گیرند.

17. قدرت مغز را افزایش می دهد

مغز به طور ویژه مستعد آسیب تماشا به وسیله رادیکال های آزاد است. گوجه فرنگی غنی از لیکوپین، بتاکاروتن و سایر آنتی اکسیدان ها است و می تواند به مبارزه با رادیکال های آزاد یاری کند. در حقیقت گوجه فرنگی زمانی که با روغن زیتون مصرف گردد، اثرات بهتری برای بدن خواهد داشت.

علت این موضوع این است که کاروتنوئیدهای موجود در گوجه فرنگی در چربی (روغن زیتون) حل شده و بهتر به وسیله خون جذب می شوند. لیکوپین گوجه فرنگی از بیماری هایی مثل زوال عقل و آلزایمر جلوگیری می نماید. بر اساس گزارش های یک مقاله گوجه فرنگی به بهبود عملکرد شناختی و تمرکز یاری می نماید. برای اینکه بیشترین بهره را از لیکوپین و سایر مواد مغذی موجود در گوجه فرنگی ببرید، آن را به صورت تازه میل کنید.

18. به سلامت کبد یاری می نماید

لیکوپین گوجه فرنگی ترکیباتی که به DNA آسیب می رسانند را از بین می برد؛ بنابراین از سلامت کبد محافظت می نماید. گوجه فرنگی بعلاوه حاوی ویتامین های ب کمپلکس است که در حفظ سلامت قلب مفید هستند. کبد تنها عضو بدن است که به فراوری مجدد بافت های از دست رفته یاری می نماید.

گوجه فرنگی به سم زدایی از کبد هم یاری می نماید. بر اساس نتایج یک مطالعه، افزایش مصرف گوجه فرنگی با کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد در ارتباط است. عصاره گوجه فرنگی به محافظت از کبد در برابر التهاب ناشی از دنبال کردن رژیم غذایی پرچرب یاری کند. لیکوپین گوجه فرنگی با پیشگیری از بیماری کبد چرب الکلی در ارتباط است.

کلام آخر

در مقاله امروز وبلاگ فوتوسل مگ درباره خواص گوجه فرنگی و ارزش غذایی آن اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار دادیم. تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت سلامت چشم ها، مبارزه با رادیکال های آزاد، بهبود قدرت مغز، کاهش التهاب و… از جمله خواص گوجه فرنگی به تعداد می فرایند. شما می توانید به روش های مختلف گوجه فرنگی را در برنامه غذایی خود جای دهید. به طور مثال می توانید با آن سوپ ها و سالادهای متنوع و لذیذ درست کنید؛ فقط کافیست کمی خلاقیت به خرج دهید.

این مطلب فقط جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت وبلاگ فوتوسل مگ را بخوانید.

منبع: style craze

منبع: دیجیکالا مگ

به "18 علت مهم برای اینکه بیشتر گوجه بخورید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "18 علت مهم برای اینکه بیشتر گوجه بخورید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید